Grillförbudet i Västra Götaland hävs, det meddelade länsstyrelsen under måndagsförmiddagen.
Grillförbudet i Västra Götaland hävs, det meddelade länsstyrelsen under måndagsförmiddagen. Bild: Helena Landstedt/TT

Länsstyrelsen häver grillförbudet

Imorgon tisdag klockan 09.00 är det fritt fram att grilla på tomten igen. Under måndagsförmiddagen beslutade länsstyrelsen att häva det grillförbud som trädde i kraft den 25 juli i Västra Götaland.

ANNONS
LocationVästra Götaland||

Grillsugna har fått hålla fingrarna i styr under de senaste veckorna. Den 25 juli trädde ett totalt grill- och eldningsförbud i kraft i Västra Götaland och den som bröt mot förbudet riskerade böter.

Men den senaste tidens blötare väderlek innebär nu att det återigen är tillåtet att grilla. Det beslutade länsstyrelsen under måndagsförmiddagen.

Under måndagen kom länsstyrelsen i Västra Götaland med beskedet att man släpper på grillförbudet den 14 augusti klockan 09.00 – när det gäller grillning på tomten.

Endast grillförbud som hävs

– Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Men Länsstyrelsen släpper förbudet mot att grilla på egen tomt, säger Charlotte Hagstrand, Länsbrandingenjör på Länsstyrelsen.

ANNONS

Man skriver i pressmeddelandet att man i samråd med länets räddningstjänster fattat beslutet om att häva förbudet mot grillning på egen tomt.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS