Larm om drunkning på Orust

På lördagseftermiddagen hittades en livlös man i vattnet vid Ellös hamn. Han kördes till sjukhus i ambulanshelikopter och skadeläget är allvarligt.

ANNONS
|

Vid 15.30 på lördagen larmades räddningstjänsten till småbåtshamnen i Ellös på Orust. Inringaren hade hittat en livlös människa i vattnet. Det rörde sig om en äldre man som ska ha varit ute och simmat med en annan person.

Både ambulans och ambulanshelikopter skickades till platsen. Mannen vårdades i ambulans och kördes sedan i helikopter till Göteborg.

– Han var medvetslös när vi fick upp honom ur vattnet, säger Hans Blom, räddningschef i beredskap.

Sahlgrenskas presskommunikatör Karin Markhede bekräftar att mannen vårdas inom sjukhuset.

– Jag har fått information om att det handlar om en man i 65-årsåldern och att skadeläget är allvarligt, sa hon vid 17.30 på lördagskvällen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS