Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En person fördes till sjukhus. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Bild: Vilhelm Stokstad / TT Bild: Vilhelm Stokstad / TT

Lastbil och buss i frontalkrock

En lastbil och buss frontalkrockade vid Gunntorp i Ale kommun under måndagen. Busschauffören satt fastklämd i kupén och fick hjälpas ut av räddningstjänsten.

Det var strax efter klockan 9 under måndagsmorgonen som en lastbil och en buss krockade i Gunntorp i Ale.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var en mindre styckegodsbil som frontalkolliderade med en linjebuss i, som tur var, låg hastighet, säger Fredrik Johansson, insatsledare vid Bohus räddningstjänstförbund.

Det var två passagerare på linjebussen, och båda klarade sig oskadda, berättar Fredrik Johansson.

– Däremot så satt busschauffören fast och kom inte loss, men vi fick loss honom relativt snabbt. När han kom ut var han vid ganska god vigör, kanske lite blek vid näsan, men han följde med ambulansen för lite översyn, säger Fredrik Johansson.

Hur räddningstjänsten fick loss busschauffören är oklart, men Fredrik Johansson berättar att man fick plocka isär kupén med hjälp av verktyg. Lastbilschauffören mötte räddningstjänsten när de kom till platsen, och ska ha uppgett att han hade buksmärtor. Även han fördes till sjukhus för kontroll.

Möttes i kurva

Fredrik Johansson berättar att de båda tunga fordonen möttes i en skarp kurva, och hann inte väja för varandra.

– Det låg ungefär fem centimeter snö på vägen, så det är nog förklaringen.

Efter räddningsinsatsen lämnade man över ärendet till polisen, som också ansvarade för bärgningen av de båda fordonen.

– De hade lite att bita i vad det gäller att bärgas, en buss och en lastbil på en ganska liten väg. De har nog lite huvudvärk där nu, säger Fredrik Johansson.

Vid klockan 13 bärgades fordonen från platsen och vägen kunde öppnas igen.

Buksmärtor

Polisen själva berättar att tre ambulanser skickades till platsen och bekräftar att lastbilschauffören är förd till sjukhus.

– Lastbilschauffören är förd till sjukhus. Han hade buksmärtor, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Misstänker ni brott i samband med olyckan?

– Nej, inte vad som sagts hittills. Vi är kvar på plats fortfarande och man har inte återkopplat allt än, men det verkar inte så i nuläget, säger Tommy Nyman vid 12.30-tiden under måndagen.