Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på TTELA.
Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på TTELA. Bild: Stefan Bennhage

Lokal debatt utan näthat

Lögner och grova påhopp sprids i dag med raketfart via sociala medier, bloggar och sajter utan kontroll av ansvarig utgivare.

ANNONS
|

Näthatet mot debattörer, politiker och krönikörer har fått vissa röster att tystna helt.

Och hatiska kommentarer mot väljare som uttrycker sin åsikt flammar allt som oftast upp i kommentarsfälten hos Facebook, Instagram och andra kanaler.

Detta vill vi på TTELA hjälpa till att ändra! Vår tidiga julklapp till dig som prenumerant hos TTELA är att vi nu öppnar upp möjligheten att kommentera våra artiklar, ledarkrönikor och insändare.

•Vi vill möjliggöra en seriös och sansad debatt om lokala frågor - om viktiga frågor, som engagerar dig som bor och jobbar i våra fyra bevakningskommuner.

•Vi vill ännu tydligare bidra till en bred och transparent lokal debatt - eftersom detta är så viktigt för vår demokrati och för vårt offentliga samtalsklimat.

ANNONS

•Vi vill flytta debatten från mörka vrår där ansvarig utgivare saknas och trådarna med nedsättande och nedlåtande kommentarer tillåts växa sig allt längre.

För att moderera debatten och se till att den hålls fri från hot, trakasserier och hat samt att den håller en schysst samtalston, som stämmer överens med TTELA:s värdegrund, tar vi Ifrågasätt till hjälp.

Företagets kommenteringsplattform används redan i dag av GP, DN, Dagens industri och flera andra svenska mediehus. Med hjälp av modereringsverktyg och algoritmer ser Ifrågasätt, ihop med TTELA, till att de som bryter mot våra debattregler inte längre får kommentera artiklar på ttela.se.

De som använder ett olämpligt språk eller attackerar andra verbalt på ett oseriöst sätt hör helt enkelt inte hemma på vår debattarena.

Viktigast av allt är att du som vill delta i en transparent lokal debatt på ett seriöst sätt nu får en tydlig och enkel möjlighet att göra detta – i direkt anslutning till texter på ttela.se.

Just nu kan du exempelvis kommentera nyheterna om kommunernas problem med simskoleundervisningen och kommunens ansökan om nya övervakningskameror. Länkar till artiklarna finns nedan.

LÄS MER:Nytt försök med kameror på temalekplatserna

LÄS MER:Över 300 barn går miste om simundervisning

LÄS MER:Svårt att få tider för simundervisning

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS