Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Louises kvällsdopp kammade hem sommarbildstävlingen

Vilket engagemang det blev i sommarbildstävlingen! Med över 1 200 bilder att välja mellan fick juryn på TTELA ett hårt jobb innan vi till slut enades om att Louise Göthes bild skulle kamma hem vinsten.

I slutet av juni drog TTELA i gång fototävlingen "Fånga sommaren på bild". Gensvaret lät inte vänta på sig och under taggen #ttelasommar2016 på Instagram kan man ta del av alla fina bidrag – på två månader taggades över 1 200 bilder. Ett urval av dem finns även på ttela.se.

Läs mer: Kolla in fler bidrag i fototävlingen

Uppdraget att koka ned antalet till en handfull finalister blev tufft, men efter flera överläggningar enades vi om att utse Louise Göthe (som på Instagram publicerar bilder under namnet @lollogothe) till vinnare. Hon föräras med två biobiljetter och en trådlös laddare till mobilen märkt med TTELA.

– Det känns jättekul att min bild vann tävlingen. Och att ni gillade och uppskattade den, säger Louise Göthe.

Berätta lite om din bild, var är den tagen?

– Den är tagen vid Boteredssjön utanför Vänersborg. Det var en varm kväll i somras när min sambo, vårt barn, grannarnas barn, vår hund och jag åkte dit. Det är jättemysigt där och ett bra ställe att ta ett snabbt dopp på. Dessutom är det okej att ha med hunden på den badplatsen.

Brukar du fotografera mycket? Några tips till andra hobbyfotografer?

Ja, jag lägger upp mycket bilder och har alltid älskat att fotografera. Förut fotade jag mycket med systemkamera, men nu blir det mest med mobilen eftersom den alltid är tillgänglig. Jag tänker mycket på bakgrunden när jag fotar, är det något som stör i den förstör det helhetsintrycket. Sedan är ljuset A och O, speciellt när man fotar med mobil.

Utöver Louise Göthes vinnarbild utsåg juryn ytterligare fyra favoritbilder. Dessa, som är tagna av Lars Bjurbäck (@lassithn), Tania Perez (@tanper), Mikaela Hjelm (@gwendolenthegood) och Elisabeth Johansson (@elisabethjohansson5), belönas med två biobiljetter vardera.