Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vakten på bilden har inget med artikeln att göra. Bild: Björn Lindgren/TT

Lyckades inte lura in sig på krogen

Den 17-åriga kvinnan måste väldigt gärna ha velat komma in på en krog i Lysekil natten till lördagen. Men vakterna insåg att hon använde någon annans id-kort och ringde polisen. Som i sin tur körde hem tonåringen till sin mormor.

Det hela utspelade sig kring en krog i Lysekil under natten till lördagen. Enligt ordningsvakter på den aktuella krogen begärde de att få se kvinnans id-kort innan hon kunde släppas in på klubben.

Hon tog fram ett id-kort och visade upp för vakterna.

De var dock inte imponerade. Istället tyckte de att fotot på id-kortet inte var så väldans likt ansiktet på kvinnan de hade framför sig.

Deras magkänsla var rätt.

Det visade sig nämligen att kvinnan hade tagit sin storasysters id-kort och visat upp. Men i handväskan låg hennes egna pass, där det stod svart på vitt att hon var 17 år gammal. Men fyller 18 senare i år.

– En polispatrull åkte till krogen och pratade med flickan, 17-åringen. Vi kontaktade även hennes mamma som kunde bekräfta att just den här dottern bara var 17 år gammal, och inte hade åldern inne för krogbesök. Allt slutade med att poliserna körde hem henne till sin mormor. Och dessutom är hon anmäld och misstänkt för bedrägeri, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson för polisen i region Väst.