Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Till salu. Bostaden i Lervik utanför Strömstad är värderad till 25 miljoner kronor. Bild: Thomas Bennelind

Mångmiljonvilla till salu: "Dyrast hittills"

25 miljoner kronor. Så högt är utgångspriset satt på bostaden med bland annat havsutsikt och strandtomt i exklusiva Lervik utanför Strömstad.

Huset, som har tomtarea på hela 6 233 kvadratmeter, boarea på 164 kvadratmeter och sex rum, har legat ute på bostadssajten Hemnet sedan drygt två veckor tillbaka. Sasha Andersson, fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Strömstad, förklarar varför objektet är värderat till 25 miljoner kronor.

– Vi tror att det är ett område med väldigt expansiv marknad. Om man sedan har väldigt mycket pengar och vill köpa något unikt och exklusivt så ligger bostaden nära Norge, säger hon.

I området bor bland andra mångmiljardären och en av Norges rikaste personer – handels- och fastighetsmagnaten – Olav Thon som bland annat är majoritetsägare i Nordby köpcentrum.

Sasha Andersson tror inte att 25-miljonersobjektet på Lervik är någon engångsföreteelse på bostadsmarknaden i regionen. Vanligtvis är kvadratmeterpriset för en villa i Strömstad omkring 32 000 kronor men det gäller inte en sådan här fastighet.

– Vi ser att antalet objekt i den prisklassen ökar i städer som Göteborg, Stockholm och Oslo. I Strömstad har också människor blivit mer förmögna. Sedan ligger Oslo endast en och en halv timme bort, säger hon.

Sasha Andersson är hoppfull om att hitta köpare. För pengarna får den nye ägaren även egen sjöbod och gäststuga med sovplats för fyra personer.

– Ja, det är jag. Det är en unik bostad och tomt.

Robert Andersson, kollega på Mäklarhuset, fyller i:

– De personerna som har så mycket pengar vet vad de vill ha. De köper inte första bästa bara för att de måste eller kan, säger han.

Är det här ert dyraste objekt hittills?

– Ja, det är det. Tidigare hade vi en fastighet på Hällestrand till salu för 17 miljoner kronor, men vi har aldrig haft något för 25 miljoner kronor, säger Sasha Andersson.