Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hoppet om att hitta fler kvarlevor efter Wilma Andersson är inte ute. På lördagen anordnas ännu en sökinsats för att hitta flickan. Bild: Jan Hansson
Hoppet om att hitta fler kvarlevor efter Wilma Andersson är inte ute. På lördagen anordnas ännu en sökinsats för att hitta flickan. Bild: Jan Hansson

Mammans vädjan: ”Hjälp oss hitta hela Wilma”

Hoppet om att hitta mördade Wilma Andersson är inte ute. Nu vädjar familjen återigen om att delta i sökandet efter flickans kvarlevor.
– Snälla hjälp oss hitta hela våran Wilma, säger mamman.

Förra veckan avslutades rättegången mot den 23-årige pojkvännen som suttit häktad för mordet på 17-åriga Wilma Andersson.

Trots att man fortfarande inte hittat flickans kropp anser tingsrätten att bevisningen mot pojkvännen är så pass att han kommer dömas skyldig för mordet.

– Det är sällan man har så bra bevisning i ett mordfall, det har varit oerhört mycket bevisning i det här fallet och det är svårt att komma fram till annat än att han är skyldig, enligt vår bedömning, sa åklagare Jim Westerberg strax efter tingsrätten meddelat hur de står i frågan.

17-åriga Wilma Andersson mördades, enligt Uddevalla tingsrätt är den pojkvännen som genomförde dådet. Trots omfattande sökinsatser har man bara funnit en kroppsdel tillhörande flickan. Bild: Privat
17-åriga Wilma Andersson mördades, enligt Uddevalla tingsrätt är den pojkvännen som genomförde dådet. Trots omfattande sökinsatser har man bara funnit en kroppsdel tillhörande flickan. Bild: Privat

Ny sökinsats under lördagen

Nu görs ytterligare ett försök att hitta kroppen. Sökinsatsen, som anordnas av frivilligorganisationen Fikk, kommer genomföras den 27 juni mellan klockan 10:00 och 16:00.

– Det är ett sätt att hjälpa familjen i saknaden efter Wilma. Att kunna begrava hela sin dotter kan hjälpa till att komma vidare i sin sorg, säger Daniel Brodin, verksamhetschef på Fikk.

Sökinsats efter Wilma Andersson

Var? Samlingsplatsen är vid ABS på Junogatan i Uddevalla. Man kommer söka av flera områden kring stan, både där man sökt tidigare och helt nya områden.

När? Samlingen är klockan 10.00, lördagen den 17 juni.

Hur? Genom att ladda ner appen IRO Rescue kan man anmäla sig till att delta i sökinsatsen. Mer information finns på Fikk:s Facebooksida.

Sedan Wilma Andersson anmäldes försvunnen den 17 november förra året har flera omfattande sökinsatser genomförts.

– Vi fortsätter på vissa områden och ska även söka igenom en del nya. Det är kvarlevor vi letar efter nu och det kan vara av vikt att hitta även små detaljer, säger Daniel Brodin.

Drygt två veckor efter att hon anmäldes försvunnen hittade polisen en kroppsdel tillhörande flickan i pojkvännens lägenhet och man konstaterade snabbt att det var uteslutet att finna henne vid liv.

150 poliser sökte – men inga fler fynd

Cirka 150 poliser och tusentals frivilliga har sökt i och utanför Uddevalla i hopp om att hitta den mördade flickan. Vid upprepade tillfällen har dykare sökt genom vattendrag i området. Trots omfattande resurser har inga fler fynd gjorts och i början av året avslutade polisen sitt sökande.

Men hoppet är inte ute. Wilmas familj hoppas nu att så många som möjligt ska hjälpa till att hitta flickan.

– Vi hoppas att så många som möjligt kan delta i sökinsatsen. Wilma måste hittas så hon kan få en värdig begravning och vi ett avslut på den här mardrömmen som aldrig tycks ta slut. Vi är oerhört tacksamma för all hjälp, vädjar Linda Andersson, Wilmas mamma, till Bohusläningen.

Kommer att överklaga

Den 23-årige pojkvännen som bedöms vara skyldig till mordet genomgår nu en rättspsykiatrisk undersökning som ska utreda om han led av en allvarlig psykisk störning vid tiden för brottet.

Pojkvännens advokat, Beatrice Rämsell, säger till Bohusläningen att hennes klient vill överklaga, men att de avvaktar utredningen och bedömningen i påföljdsfrågan.

LÄS MER: Utredningen med avgörande betydelse för pojkvännens påföljd