Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En villa på Orust brann ner till grunden och en man misstänks för mordbrand. Bild: Mikael Berglund
En villa på Orust brann ner till grunden och en man misstänks för mordbrand. Bild: Mikael Berglund

Man anhållen för misstänkt mordbrand på Orust

Strax innan 22-tiden på fredagskvällen får polisen larm om en villabrand på Orust. En man påträffades omkring området, och sitter nu anhållen misstänkt för mordbrand.

I nuläget finns inga uppgifter om vad det var för typ av villa, men under fredagskvällen och in mot natten brann den ned till grunden. Enligt uppgifter från polisen var det inga personer i huset, och inga övriga personskador ska ha inträffat i samband med branden.

– Räddningstjänsten åker dit och vi får samtidigt in uppgifter om att en man har lämnat området i anslutning till branden. Vid midnatt dyker det upp en man på samma plats igen, han grips och är nu anhållen misstänkt för mordbrand, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

På vilka grunder valde ni att att gripa mannen?

– På grund av utredningstekniska omständigheter och vittnesuppgifter vi fått in sedan tidigare som pekade på att han kunde gripas för villabranden.

Den misstänkta mannen är i 35-årsåldern, och en teknisk undersökning kommer göras så fort platsen har svalnat.

Strax efter lunchtid på lördagen höll polisen förhör med den misstänka gärningsmannen. Vad det bakomliggande motivet kan vara, är inget polisen vill kommentera i nuläget.

– Vi jobbar vidare med det här genom fortsatt informationsinhämtning via förhör, och genom den tekniska undersökningen som troligtvis inte kommer ske under dagen, säger Gittan Carlsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Målsägande och misstänkt har koppling till varandra

På söndagsmorgonen satt 35-åringen fortsatt anhållen. Den tekniska undersökningen är ännu inte påbörjad.

– Vi ska ha fortsatta förhör med målsägande och den misstänkte under dagen, och får se vad det leder till, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Har de någon koppling till varandra?

– Ja, det finns en koppling mellan målsäganden och den misstänkta sedan tidigare, men på vilket sätt kan jag inte kommentera, säger han.