Arkivbilder: Birgitta Lindqvist / Alan Diaz
Arkivbilder: Birgitta Lindqvist / Alan Diaz

Man härjade med död grävling på McDonalds

Det var under lördagskvällen som den bisarra händelsen utspelade sig. Vid 22-tiden stegade en man in på McDonalds i Falköping. Han kom inte ensam, i händerna hade han en död grävling. Men djurkroppen var inte välkommen in på restaurangen.

ANNONS
|
– Personalen reagerade väldigt fort och bad honom lämna, säger Marianne Ahlgren, tillförordnad presschef på McDonalds,till Falköpings Tidning.
Då blev mannen minst sagt upprörd och började slå med grävlingen på bilar utanför restaurangen. Till slut kände sig personalen tvungna att agera och ringde polisen.
– Han började härja och bråka med andra personer utanför. Det var allmänt stökigt så polisen tillkallades, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen Västra Götaland till tidningen.
Använde grävlingen som vapen

Skövde Nyheter harpratat med ett vittne, Henrik, som satt med sin familj i bilen när de överraskades av att mannen gick till attack med grävlingen som vapen.

– Vi väntade på maten vid drive-in när vi såg hur han svingade en död grävling, säger Henrik.
Men mannen slutade inte där. Han kastade grävlingen mot Henriks bil, för att sedan lyfta upp den och kasta igen.
– Den landade på taket på bilen och det är köttslamsor och rivmärken efter den, säger Henrik.
Henrik ska sedan ha klivit ur bilen och bett mannen gå därifrån. Då blev mannen hotfull och höjde sina knytnävar.
Polisen ryckte ut och tog sig till platsen där de lyckades avstyra bråket. Ingen ska ha skadats men mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks nu för olaga hot och ofredande.
ANNONS