Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man i 30-årsåldern död efter olycka på E45

En man i 30-årsåldern har dött efter en olycka på E45 i höjd med Älvängen under onsdagskvällen. Bilen körde in i mitträcket och blev sedan påkörd av en lastbil. Två personer färdades i bilen, och den andra personen ska enligt polisen ha fått lindriga skador.

Det var klockan 17.16 som larmet om en singelolycka kom in till räddningstjänsten.

– Det är en bil som har kört in i mitträcket och vi är på plats där tillsammans med polis och ambulans, säger Bosse Florell, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Även en ambulanshelikopter larmades till platsen. Enligt polisen rörde det sig inte om en ren singelolycka.

– Larmet kom in som en singelolycka men på plats rapporterar man att bilen först kört in i ett mitträcke och sedan har en lastbil kört in i den här bilen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Väst.

Man i 30-årsåldern avled på plats

Två personer färdades i bilen, varav en av dem fördes till sjukhus med ambulans.

– Den personen ska vara lindrigt skadad, men chockad, säger Peter Adlersson klockan 18.10.

Senare på onsdagskvällen meddelade polisen att en man i 30-årsåldern avled på plats till följd av sina skador. Polisen har beslagtagit bilen för en teknisk undersökning.

Vägen stängdes av helt i södergående riktning, men vid 18.30-tiden kunde trafiken släppas på igen i ett körfält. Vid 21-tiden var det återigen full framkomlighet förbi olycksplatsen.