Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man med yxa hotade butikspersonal – sprang rakt in i polisen

Personalen i en butik i Uddevalla centrum upptäckte under onsdagskvällen att en man var i färd med att stjäla varor. När personalen konfronterade honom blev han hotfull och sprang sedan från platsen – rakt in i en polispatrull.

Personalen ska på något sätt ha upptäckt att en yngre man tagit varor utan att betala för dem. Han ska bland annat försökt stjäla choklad. När de stoppade honom blev han hotfull och ska också ha hotat personalen.

Mannen sprang därefter från platsen och personalen valde då att springa efter honom.

– I samband med detta passerar en polisbil utanför butiken och butikspersonalen påkallar patrullens uppmärksamhet. Den misstänkte mannen kunde gripas bara ett par hundra meter från butiken, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Mannen, som är i 25-årsåldern, är nu misstänkt för stöld och olaga hot. Han är också misstänkt för brott mot knivlagen eftersom han hade en yxa på sig vid gripandet.

– Men det var ingenting som han hade använt eller hotat med. Jag vet bara att han hotade personalen i samband med att han konfronterades, säger Jonni Andersson

Mannen upplevdes också som påverkad vid gripandet, oklart av vad.

Han är inte frihetsberövad i nuläget.