Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Matbutiks-räven avlivad – benet var brutet

Jägare har avlivat den räv som i fredags tog sig in i en matbutik i Skene. Det hela skedde sedan räven synts till i närheten av en förskola i Haby på tisdagsförmiddagen.
– Ena bakbenet var brutet, säger eftersöksjägaren Bengt Håkansson.

Det var på fredagsmorgonen i förra veckan som larmet kom till polisen om att en räv tagit sig in i en matbutik i Skene. En person blev då biten i skon enligt polisen.

– Det var en aggressiv räv. Det står ingenting om personskador men en person är biten av räven. Den sprang runt på parkeringen och skulle bita, det är ett konstigt beteende av en räv, sade polisens presstalesperson Peter Adlersson då.

Misstänkte skabb

Lokala jägare började söka efter räven som man misstänkte hade skabb eller bar på någon form av sjukdom. Misstankarna visade sig vara befogade och när räven påträffades i närheten av en förskola i Haby på tisdagen konstaterade man att ena bakbenet var brutet.

– Det syns att benet är brutet på filmen där räven springer på parkeringsplatsen, säger eftersöksjägaren Bengt Håkansson.

Räven bedömdes inte utgöra någon större fara för människor i området men skadan i benet bedömde jägarna inte skulle kunna läka. Kort efter att räven hittats avlivades den av jägare på en säker plats i närheten. Det var Borås Tidning först att rapportera om.

– Jag var inte på plats själv men jag tror det var bäst för räven som slapp lida, säger Bengt Håkansson.

LÄS MER: Räv har gått till attack mot kunder inne i en matbutik