Matvarubutik i brand under natten

En matvarubutik började att brinna under natten mot måndag. Butiken har fått omfattande skador men branden ska nu vara släckt. Ovanför butiken ligger en gymnasieskola och det är ännu oklart hur dagens undervisning kommer att påverkas för eleverna.

ANNONS
LocationUddevalla||

Räddningstjänst larmades vid 04.30 under natten mot måndag efter att en brand brutit ut i en matvarubutik på Packhusgatan i Uddevalla.

Enligt räddningstjänsten är branden nu släckt och inga personskador har rapporterats men lokalen har fått omfattande skador.

– Det är ganska nybyggda lokaler som brandskadats men det är framförallt matvaror och interiör som drabbats, säger Ulrik Olsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Butiken som nyligen flyttat till platsen ligger under en gymnasieskola och det är i nuläget oklart hur branden kommer påverka dagens undervisning.

– Vi har ännu inte kommit in i lokalerna men det verkar som att skolan klarat sig, säger han.

ANNONS

Räddningstjänsten kommer snart att avveckla från platsen och polis kommer då att ta över arbetet och området kommer spärras av.

– Det kommer ske en teknisk undersökning under dagen och vi arbetar med händelsen som en mordbrand och att den är anlagd, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS