Minigris bortsprungen på Tjörn

Maria Svarvares minigris rymde från hemmet i Fagerfjäll under lördagen. Spår av djuret har setts men ingen har lyckats få hem honom än. Maria uppmanar den som får syn på honom att kontakta henne och inte börja jaga grisen.

ANNONS
|

Den nyinflyttade Tjörnbon Maria Svarvare hade precis fått hem två minigrisar när den ena av dem valde att rymma. Den nya familjemedlemmen Tayson hittade under lördagen en väg ut genom staketet, vilket inte var lika säkert byggt som Maria hade trott.

– De är ganska bundna till sin plats, sitt bo. Han försvann samma dag som vi hämtade hem honom så han vet inte riktigt vad som är hans hem, berättar Maria Svarvare.

Minigrisägaren har använt sig av en ID-hund för att försöka leta upp Tayson utan resultat. Hunden fick upp spår av grisen men kunde inte hitta den.

ANNONS

– Grisarna är flyktdjur så de är vana vid att gå sicksack för att förvirra bort sina fienden. De är väldigt duktiga överlevare så han kan klara sig länge där ute men jag vill gärna att han kommer hem innan vintern, förklarar Maria.

Några grannar säger sig ha sett Tayson i närområdet och Maria har också hittat klövspår och avföring efter honom. Om någon får syn på minigrisen önskar Maria att personen kontaktar henne så att hon kan komma dit och locka in honom. Börjar grisen jagas förvärras lätt situationen.

– Hans kompis här längtar efter honom, säger Maria och syftar på den lilla grisen som ännu bor kvar i hemmet.

ANNONS