Misstänkt drunkningsolycka i Sotenäs – båt driver omkring

En båt hittades drivandes i Sotenäs kommun utan någon ombord. Sjöräddningen och Kustbevakningen drog igång en större sökinsats med helikopter.

ANNONS
|

Ett larm om en kringdrivande båt inkom till SOS Alarm klockan 10.43 på söndagen. En liten fritidsbåt upptäcktes då den låg och slog mot klipporna uppemot Hållö, strax utanför Smögen.

Sjöräddningen och Kustbevakningen åkte ut för att kontrollera båten då de misstänkte att det kan röra sig om en drunkningsolycka.

– Vi kan inte utesluta om det är en person som ramlat i vattnet eller inte, sa Emelie Boyd på JRCC, Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

De sökte i området från Hållö till Skutskär. Flera enheter involverades. Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningen och en helikopter från JRCC var inblandade i sökinsatsen.

ANNONS

Sjöfartsverket sökte även båtens ägare på sin facebooksida. Vid 12.30-tiden meddelade de att de fått kontakt med ägaren och att hen är funnen vid liv. Ägaren ska inte ha varit ombord på båten utan den har drivit från hamnen på Smögen.

Sökinsatsen avslutades strax därefter.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS