Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Misstänkt kidnappare gripen efter polisjakt

Igår pågick en stor polisinsats i Dalsland där flera patruller och polishelikopter sökte efter en man. Idag greps han i Dalarna efter en intensiv biljakt.

Strax före klockan 13:00 idag började medierapporter komma om en större polisinsats i Dalarna. Dalarnas Tidningar uppgav att det rörde sig om en biljakt, där ett stort antal polisbilar och minst en helikopter rörde sig i trakterna kring Falun. Senare meddelade polisen att det hela rörde sig om ett kidnappningsförsök. 

Polisen i Västra Götaland samarbetade med polisen i Dalarna och de uppmanade personer i området att hålla sig undan vägarna.

– Det jag kan säga är att polisen i region Väst har en pågående insats, men en insats kan förflytta sig, sa Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.

Även spikmattor hade, enligt uppgifter till Dalarnas Tidningar, setts på flera ställen i Falun under insatsen.

– Vi kan inte berätta mer än så här nu, och vi hoppas att folk kan förstå att vi inte alltid kan berätta allt, sa Ulla Brehm.

Strax efter klockan 13:00 rapporterade Dalarnas Tidningar att biljakten avslutats mellan Djurås och Borlänge.

Vid 13:30 berättade P4 Dalarna att biljakten rörde sig om en kidnappning. En person från Dalsland hade gripits och offret var i säkerhet. När insatsen avslutats uppgav polisen att den pågått i mer än ett dygn. 

– Nu pågår en förundersökning kring misstänkt människorov, sa Ulla Brehm.

TTELA skrev om ett stort polispådrag i Dalsland redan i går, där ett antal polisbilar med flera patruller och en polishelikopter syntes i Mellerud vid 11-tiden.

I ett pressmeddelande beskriver polisen bakgrunden till det inträffade. Det hela ska ha börjat med att polisen i region Väst utförde en handräckningsbegäran från en läkare under onsdagen. Mannen skulle hämtas på en ort i Dalsland och föras till läkarundersökning där det skulle bedömas om han var i behov av psykiatrisk tvångsvård. Men mannen flydde från undersökningen. När polis kom till platsen hotade mannen en anhörig, och flydde tillsammans med honom i en bil. I dag kunde han alltså gripas efter biljakten Dalarna.