Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkta apoteksrånare gripna

Polisen har gripit ett antal personer som misstänks ligga bakom rånet i Färgelanda i fredags. Och har beslagtagit den farliga drog som stals.

I nuläget är polisen förtegen kring gripandet, men berättar att det handlar om flera personer som gripits under onsdagen.

- Under dagen har gjort en insats och man har gripit ett antal personer för det här rånet i Färgelanda. Det var i det här rånet de tillgrep fentanyl bland annat, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Läs mer: Knivrån mot butik i Färgelanda

Var någonstans de misstänkta greps och hur det gick till vill polisen inte kommentera i nuläget. Inte heller exakt hur många personer som har gripits. Det enda polisen i nuläget kan berätta är att man har beslagtagit den fentanyl som stals vid rånet och att läkemedlet nu är i tryggt förvar hos polisen.

Dödlig drog

Det var vid 18-tiden i fredags som två maskerade män, beväpnade med knivar, hotade och låste in personalen på apoteket. De försvann sedan därifrån med bland annat det narkotikaklassade läkemedlet fentanyl. Det är en drog som har beskrivits som livsfarlig och polisen är rädd att den ska spridas bland missbrukare.

– Om det finns köpare så ska man vara medveten om att det är en livsfarlig drog och vi vill inte se några dödsfall nu, har polisens utredningschef i Uddevalla, Anders Ragnesten, tidigare sagt till Bohusläningen

De gripna personerna anhölls senare under kvällen av åklagare.