Sju personer sitter sedan förra veckan häktade misstänka för bland annat bedrägeri efter vågen av förfalskade sedlar längs västkusten.
Sju personer sitter sedan förra veckan häktade misstänka för bland annat bedrägeri efter vågen av förfalskade sedlar längs västkusten. Bild: Edvin Bergström

Misstanken: Falska sedlar tillverkades i Munkedal

Sju personer sitter fortsatt häktade på sannolika skäl misstänkta för inblandning i den våg av förfalskade sedlar som den senaste tiden upptäckts i flera butiker på olika orter i Fyrbodal.

ANNONS
|

Tidigare i veckan berättade åklagare Tomas Engman att de förfalskade sedlarna misstänks ha tillverkats i Fyrbodal.

– Men jag vill inte gå in närmare på exakt var i nuläget. Vi arbetar från det som är känt, att det påträffats i flera butiker. Vi har skickliga utredare, men det handlar om de vanliga utmaningarna och att lägga ett pussel för att komma framåt, sade Engman då.

Nu har åklagare Malin Bogren tagit över utredningen, men inte heller hon vill i nuläget berätta mer om hur den fortgår. Enligt häktningsframställan från Uddevalla tingsrätt som Bohusläningen tagit del av ska dock sedelförfalskningen ha utgått från en adress i Munkedals kommun.

ANNONS

LÄS MER:Sedelhärvan utgick från Fyrbodal

Senast nästa fredag måste åklagaren bestämma sig om de sju personerna ska begäras omhäktade, eller försättas på fri fot.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS