Morgan Ahlberg ny chefredaktör på TTELA

Morgan Ahlberg blir ny chefredaktör för TTELA. I dag presenterades han för personalen på sin blivande arbetsplats.

ANNONS
|

Sitt första vikariat efter journalistutbildningen i Göteborg hade Morgan Ahlberg sommaren 1995 på ELA i Vänersborg.

– Eftersom jag är född och har växt upp i Vänersborg känns det extra roligt att börja arbeta i mina gamla hemtrakter. Jag har hela tiden haft kvar engagemanget för hembygden, säger Morgan Ahlberg.

Under sommaren ska han och sambon leta efter ett lämplig bostad någonstans i Tvåstad. – Min sambo är från Trollhättan så det blir nog att vi flyttar dit.

Även sambon har fått ett nytt jobb som AT-läkare på Näl. – Jag flyttade från Vänersborg när jag var 20 år men har jag föräldrar och syskon kvar i området och har tillbringat mycket tid under julledigheter och somrar i området.

ANNONS

Morgan Ahlberg och hans bror har också sett en hel del bandymatcher. – När jag bodde i Stockholm såg jag IFK Vänersborg när de spelade på Zinkensdamm. Efter att ha flyttat till Skara för fyra år sedan har jag sett fler matcher.

Under de fyra senaste åren har han varit redaktionschef på företaget Västgöta-TIdningar i Skara som ger ut Västgöta-Bladet, Skaraborgs Läns Tidning och Falköpings Tidning. – Tio år bodde jag i Stockholm men hade inte känslan av att bo där hela mitt liv.

I Stockholm arbetade han i två omgångar på Kyrkans Tidning. Först som reporter och sedan som nyhetschef. Några år däremellan jobbade han som redaktör för Svenska Kyrkans internationella avdelning i Uppsala.

– Jag har inte någon kristen bakgrund och blev rekryterad som reporter. Det viktiga för att få tjänsten var intresset för samhället, säger Morgan Ahlberg.

I Stockholm saknade han närheten till läsarna. – För mig handlar det mycket om mål och inriktning och man måste trycka på det lokala. Läsarna måste uppleva att det är en tidning för dem.

TTELA har redan en stark ställning anser Morgan Ahlberg. Vad kan du tillföra i din roll som chefredaktör? – Jag har en hel del kunskap om hur man gör en bra tidning med lokalt fokus plus engagemang för tidningen och orterna.

ANNONS

Vilket datum som Morgan Ahlberg tillträder sin nya tjänst är inte klart men det blir någon gång efter sommaren. Västkustmedias vd Tommy Hermansson är nöjd över att rekryteringsarbetet nu nått hela vägen.

– Med den erfarenhet Morgan har av att göra lokaltidning, plus att han har lokal förankring och verkligen brinner för det här gör att jag tror att detta är en väldigt bra lösning, säger han. Under en övergångsperiod, sedan Allan Johansson slutade i mars, har Bo Zetterlund fungerat som chefredaktör och ansvarig utgivare.

ANNONS