Motorbåt har kört upp på land

En motorbåt har kört upp på land i Ljungskile under tisdagsmorgonen. Polisen har funnit ägaren.

ANNONS
|

Vid 5-tiden på tisdagsmorgonen larmades polisen till strandpromenaden i Ljungskile där en motorbåt körts upp på land i hög hastighet.

– Motorbåten stod uppkörd på strandpromenaden, vi skulle behöva ha hjälp att få tag på en ägare, säger Stefan Johansson, jourhavande förundersökningsledare.

Motorn var igång när patrullen anlände och enligt anmälaren sågs två personer hoppa ur båten för att sedan försvinna därifrån när de förstått att de blivit sedda.

– Troligtvis har de lämnat platsen i en bil med något stort flak, det är möjligt att det försökt få med sig båten, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Enligt polisen står motorbåten inte i vägen för någon förbipasserande och utgör ingen fara för allmänheten.

ANNONS

Vid 22-tiden på tisdagskvällen stod båten fortfarande kvar, men polisen har kommit i kontakt med ägaren och planen är att den ska flyttas under onsdagen.

– Men det är inte bara att flytta den, säger Gittan Carlsson, jourhavande förundersökningsledare.

– Vi utreder om båten var stulen och vårdslöshet i sjötrafik.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS