Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många omhändertogs för fylleri under midsommarafton, och flera anmälningar om misshandel har gjorts. Bild: Mikael Fritzon / TT /
Många omhändertogs för fylleri under midsommarafton, och flera anmälningar om misshandel har gjorts. Bild: Mikael Fritzon / TT /

Mycket fylla och bråk på midsommarafton

Polisen har haft specialkommendering i Bohuslän på grund av midsommarfirandet. Ett 20-tal personer har omhändertagits, och flera anmälningar om misshandel har gjorts. Dock ska inga allvarligare händelser ha inträffat.

Polisen rapporterar på midsommardagen att det har varit mycket fylla och bråk under kvällen och natten runt om i Västra Götaland. Det har varit många anmälningar om misshandel, och preliminärt har ett 70-tal personer omhändertagits för fylleri, ordningsstörning eller annat.

I Bohuslän är det främst i Lysekil, Sotenäs, Tanum och Strömstad som midsommarfirandet som har gett polisen en hel del att göra.

– Det har varit en del fylla och bråk och sånt men inga som helst allvarliga brott och inga större skador vid masshandel och så. Vi har omhändertagit ett 20-tal fyllerister, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Brand på camping

Förutom en lång rad omhändertaganden av fyllerister har det även skett en del misshandel. Bland annat blev en person misshandlad på en restaurang i Tanum och en person ska ha blivit slagen med en flaska på en camping i Sotenäs. På samma camping ska dessutom räddningstjänsten ha fått rycka ut på grund av en brand.

– Det var en brand i en container på campingen som räddningstjänsten släckte. Den stod nära en ladugård men de kunde släcka utan att det spred sig. En patrull skrev en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, det kan ju ha varit nån som slängt i en engångsgrill eller liknande, säger Peter Adlersson.

Misshandel i Uddevalla

I Grebbestad blev en berusad man aggressiv och slog nävarna i en bil så att det blev bucklor. Förutom att han omhändertogs av polisen anmäldes han för skadegörelse.

I Uddevalla blev en person misshandlad utanför ett café, strax före 23 på fredagen. Den misshandlade kördes med ambulans för kontroll. Polisen beskriver det hela som ett rörigt ärende, ingen är gripen men man har eventuellt uppgifter på vem eller vilka gärningspersonerna är.