NEVS ändrar leveranser – skickar 2500 skyddsmasker till VGR

Tidigare har NEVS bidragit till skyddsutrustning till Kina, nu har ägaren Evergrande meddelat att man vill hjälpa till med leveranser i andra riktningen.

ANNONS
|

De senaste dagarna har NEVS försett sjukvården i både Trollhättan och Västra Götalandsregionen, med skyddsutrustning.

En avdelning på företaget har lagt om sin produktion till skyddsutrustning i form av visir i deras 3D-printer.

– Vi utnyttjar maskinerna mellan behoven från projekten, för att kunna hjälpa till i denna speciella situation, säger Håkan N Larsson, Chapter Leader Concept and Prototype, i ett pressmeddelande.

Det 3D-printade materialet kommer fortlöpande att levereras till sjukvården med start denna veckan. Tidigare gick dessa leveranser till Kina, men nu har ägaren Evergrande meddelat att man vill hjälpa till med leveranser i andra riktningen.

ANNONS

Därför kommer det i veckan gå en transport till Västra Götalandsregionen med cirka 2500 masker och munskydd.

Sedan tidigare har företaget levererat över 360 skyddsmasker sedan företagsledningen gjort bedömningen att utrustningen behövs mer inom sjukvården.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS