Niklas Claesson, kommunikationschef på NU-sjukvården.
Niklas Claesson, kommunikationschef på NU-sjukvården. Bild: Stefan Bennhage

NU-sjukvården: Kan bli svårt att ge semester till personalen

Coronapatienterna ökar successivt inom NU-sjukvården. Nu kommer det dystra besked till personalen på sjukhusen: de kanske inte får semester som planerat, något som kan bryta mot semesterlagen, rapporterar GT.
– Så kan det bli i sådana fall, om trycket på personalen är så högt så behöver vi ha vårdutbildade medarbetare på plats, säger Niklas Claesson, kommunikationschef för NU-sjukvården, till tidningen.

ANNONS
|

På tisdagen klockan 11.00 vårdades 39 personer för coronaviruset inom NU-sjukvården. Nio av dem vårdas på intensivvårdsavdelningen. Smittan sätter stor press på vården men NU-sjukvården har länge behållit lugnet och berättat att de varit beredda på den successiva ökningen av coronapatienter.

På tisdagen bekräftade dock kommunikationschefen Niklas Claesson att ett 20-tal vårdanställda på en avdelning är hemma då de har symptom på covid-19. Och nu rapporterar P4 Väst att personalen inom NU-sjukvården kanske inte kommer få semester som planerat. Semesterperioden har nämligen skjutits fram, skriver tidningen GT.

– Vi har helt enkelt skjutit på semesterplaneringen, vi kan inte planera för semestrar i juni om vi inte kan ha det. Det är inte meningsfullt att planera om det i juni visar sig vara ogjort, säger Niklas Claesson till GT och fortsätter:

ANNONS

– Man har rätt till sammanhållen semester mellan juni och september, men vi kan inte svara på att det bli så för alla medarbetare beroende på hur sjukdomen utvecklar sig.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS