Ansträngt. Nu-sjukvården hade ett minusmål på 90 miljoner förra året, men drog över med ytterligare 56 miljoner.
Ansträngt. Nu-sjukvården hade ett minusmål på 90 miljoner förra året, men drog över med ytterligare 56 miljoner.

Nu-sjukvården missar målet med 56 miljoner

Nu-sjukvården gick back med 146 miljoner kronor förra året, men har samtidigt gett invånarna mer vård än uppdraget.

ANNONS
|

På sitt möte igår godkände styrelsen för Nu-sjukvården årsredovisningen för förra året.Den ekonomiska obalansen för 2014 är minus 146 miljoner kronor. Det är 56 miljoner kronor sämre än det mål som regionfullmäktige satte upp på minus 90 miljoner kronor.

Däremot gavs 3,1 procent mer vård till invånarna än vad uppdraget enligt budget och beställningen från hälso- och sjukvårdsnämnderna angav. Ändå har tillgängligheten blivit något sämre jämfört med året innan.

Årsredovisningen visar vidare att antalet sökande till akutmottagningarna har minskat något mot tidigare år. Beläggningen på vårdavdelningarna fortsätter att vara hög, men har minskat något över tid.Under sommaren och runt julhelgerna är vårdplatssituationen mycket ansträngd. Detta beror framför allt på brist på sjuksköterskor.

ANNONS

– Nu-sjukvården har gett invånarna mycket vård av god kvalitet, men det finns fortfarande mycket arbete kvar att göra innan verksamheten är i balans. Det gäller både arbetsmiljö, ekonomi och kvalitet, säger styrelsens ordförande Marith Hesse (M) i ett pressmeddelande.

ANNONS