Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ny bokbuss ska underlätta integrationen

Ambulerande bok- och språkbussar – det ska underlätta integrationsarbetet, enligt en motion från Socialdemokraterna i regionen.

Flera kommuner runt om i Västra Götalandsregionen har tagit emot många flyktingar. Som en del i att hjälpa dem in i samhället föreslår Socialdemokraterna att regionen ska inrätta bok- och språkbussar.

– För att underlätta en snabbare kontakt med samhället och en del av språket skulle ambulerande bok- och språkbussar till flyktingboenden vara en hjälp för de asylsökande. Med uppsökande verksamhet kan språket väckas genom litteraturen och genom en satsning på litteratur kan många som varit på flykt även få ökad möjlighet att behålla sitt modersmål, säger Anne-Charlotte Karlsson (S), andre vice ordförande i kulturnämnden och den som ligger bakom motionen, i ett pressmeddelande.

I går beslutade regionstyrelsen att bifalla motionen och den ska nu vidare för beslut i regionfullmäktige innan det kan bli aktuellt för kulturnämnden att utreda hur regionen och kommunerna skulle kunna arbeta tillsammans i frågan.