Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny dokumentärpodd om Wilma-fallet

Mordet på 17-åriga Wilma Andersson från Uddevalla skakade hela Sverige. Fallet har blivit enormt uppmärksammat i både nyhetsmedia, tv och som poddar och dokumentärer. Under torsdagen släppte Spotify en ny dokumentärpodd där lyssnarna får följa fallet från Wilmas mamma Lindas perspektiv.

Det var den 17 november 2019 som 17-åriga Wilma Andersson från Uddevalla anmäldes försvunnen. Bara dagar senare greps hennes pojkvän Tishko Ahmed misstänkt för mord.

Flickans försvinnande blev enormt uppmärksammat och resulterade i en av Sveriges största sökinsatser. Efter en lång rättsprocess som pågick i över ett års tid dömde hovrätten Tishko Ahmed till 18 års fängelse för mord och brott mot griftefriden.

LÄS MER: Detta är Tishko Ahmed – mannen som mördade Wilma

Fallet har uppmärksammats i både nyhetsmedier och tv men också i form av poddar och dokumentärer. Bland annat har fallet blivit en dokumentärserie i både Rättegångspodden och Förundersökningspodden, och bara veckor efter Wilmas försvinnande uppmärksammades fallet i Efterlyst på TV3.

Under torsdagen släppte även Spotify en ny dokumentärpodd, "Mordet på Wilma: "Jag kommer aldrig sluta leta". I dokumentären, som är drygt en timme lång, får lyssnarna följa fallet från mamma Lindas perspektiv samt två av de poliser som hade viktiga roller i utredningen.