Ny rekommendation: Högstadie- och gymnasieelever bör stanna hemma

Alla elever på högstadiet och i gymnasieskolan i Västra Götaland bör stanna hemma och få distansundervisning från och med måndag. Den nya rekommendationen kom från smittskyddsenheten i Västra Götaland sent på söndagskvällen.

ANNONS
|

Den nya rekommendationen om distansundervisning gäller för högstadiet och gymnasiet från och med måndag. I TTELA:s område handlar det om Lilla Edet och från nästa vecka för de skolor i Trollhättan, Vänersborg och Mellerud som har sportlov nu.

Smittskyddsenheten motiverar den nya rekommendationen med de senaste dygnens rapporter om smittspridning på de svenska fjällorterna.

Smittskyddet förklarar det sena beskedet med att covid-19-epidemiologin ändras snabbt.

Kan ta några dagar att ställa om

Att rekommendationen kommer så sent, gör att smittskyddsenheten har förståelse för att skolor kan behöva ”en eller några dagar” för att ställa om till distans- eller fjärrundervisning.

Myndigheten påpekar att det viktigaste fortfarande är att hålla avstånd och undvika närkontakt med nya människor.

ANNONS

Inom Västra Götaland är det sportlov nu, i vecka 8, i Fyrbodalsområdet, det vill säga kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Åmål.

ANNONS