Nytt regnoväder på ingång – SMHI varnar igen

Det såg ut att bli riktigt ruskväder i området på söndagen och måndagen. SMHI varnade nu för skyfallsliknande regn i hela TTELA:s område – men nu ser ovädret ut att ta en annan väg.

ANNONS
|

Det spåddes bli en regniga dagar i TTELA:s område. SMHI utfärdade på lördagen en gul varning för skyfallsliknande regn, som täckte in delar av Värmland och Fyrbodal och upp norr över Uppsala. ”På flera platser i Götaland och Svealand ser det under söndag och måndag ut att kunna bli kraftigt eller lokalt mycket kraftigt regn och rikliga regnmängder”, uppger SMHI. Det skulle bli risk för översvämningar i källare och vägar, vilket i sin tur kunde påverka trafiken.

Vändning

Men på söndagsförmiddagen hade SMHI uppdaterat varningen; ovädret ser nu ut att inte längre passera TTELA:s området. Fyrbodal och Värmland ser ut att slippa skyfallen. Men varningen ligger kvar över hela södra Sverige, Östra Götaland, Halland och ända upp till Gävletrakten.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS