Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Häktningsförhandlingen mot pappan som misstänks ha mördat sin familj hölls på onsdagen. Bild: Robin Aron

Pappan medger att han "bragt sin fru och sina barn om livet"

Pappan i 40-årsåldern misstänks för att ha mördat sin fru och sina två små barn. Enligt uppgifter till GP har barnen dränkts och därefter har kvinnan strypts till döds.
– Han medger och vidgår att han bragt sin fru och sina barn om livet, uppger advokat Johan Niklasson.
Nu har pappan häktas på sannolika skäl misstänkt för mord.
Häktningsförhandling i trippelmordet Göteborgs Tingsrätt.. Bild: Robin Aron

Tidigt på söndagsmorgonen kom samtalet till polisen. Mannen som ringde ska ha sagt att han dödat sin familj.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När polisen kom till bostaden i Tynnered hittade de en död kvinna och två döda barn. Enligt uppgifter till GP har barnen dränkts och därefter har kvinnan strypts till döds.

När polisen kom till bostaden fanns även pappan kvar och han kunde gripas misstänkt för de tre morden.

Pappan hade skador.

– Man åkte vägen om sjukhuset och såg till en del skador. Hur de har uppstått får utredningen visa, men han plåstrades om och sitter nu anhållen hos oss, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen på söndagen.

LÄS MER: Man begärs häktad misstänkt för trippelmord

Hålls på rättspsykiatrisk avdelning

Under tisdagen begärdes pappan häktad misstänkt för morden. Åklagaren skrev i häktningsframställan att brottet begåtts någon gång mellan lördagen och söndagen.

– Jag kan inte berätta mer än det vi redan vet. Han har misstänks för att ha mördat sin fru och sin två barn, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson.

Enligt uppgifter i häktningsframställan förvaras den misstänkte pappan inom rättspsykiatrin.

– Jag har begärt att tingsrätten ska inhämta en rättspsykiatrisk undersökning. Jag utgår från att de kommer att göra det. Då förstår man kanske vad som ligger bakom. Det vet vi ju inte men han mår uppenbart inte bra. Det är något som hänt, säger Helena Treiberg Claeson.

LÄS MER: Misstänkt trippelmord i Tynnered

Häktas

På onsdagen hölls häktningsförhandlingen i Göteborgs tingsrätt. När pappan leddes in i salen snyftades det bland åhörarna.

Han tittade inledningsvis ner i bordet men när åklagaren läste upp misstankarna tittade han på henne. Han svarade också högt och tydligt på domarens frågor om födelsedatum.

Pappans advokat Tapio Kanniainen var under häktningsförhandlingen ersatt med advokat Johan Niklasson:

– Han medger och vidgår att han bragt sin fru och sina barn om livet, sa advokaten om pappans inställning och berättade att de avvaktar med att ta ställning till rubriceringen.

Tingsrätten beslutade att häkta pappan på sannolika skäl misstänkt för mord. Pappan rörde inte en min när han fick beskedet.

Åtal ska väckas senast 19 september men åklagaren flaggar för att utredningen kommer att ta tid.

Chockade grannar

Boende i området där morden ägde rum har chockats av händelsen.

– Mannen var jättetrevlig, det här går inte att få in. Det har varit jättelugnt. En stilla familj som inte gjorde mycket väsen av sig. Det känns hemskt, har en person tidigare sagt.

Någon hade sett pappan vid 22-tiden på lördagskvällen. Han hade suttit och rökt vid en uteplats. Dagen efter var uteplatsen nerblodad.