Ny oro. Conny Kristoffersson är ordförande i föreningen Parkinson Norra Älvsborg-Bohuslän. När neurologläkaren i Vänersborg nu inte får förlängt avtal väcks oron igen för om Näl ska kunna ta emot patienterna.
Ny oro. Conny Kristoffersson är ordförande i föreningen Parkinson Norra Älvsborg-Bohuslän. När neurologläkaren i Vänersborg nu inte får förlängt avtal väcks oron igen för om Näl ska kunna ta emot patienterna.

Parkinsonsjuka: "Det blir panik"

Nu har avtalet sagts upp med den neurologläkare som drivit klinik i Vänersborg en tid. Enligt verksamhetschefen på Näl har åtgärden lett till en verksamhet i relativ balans och målet är att alla besök ska ske på Näl.

ANNONS
|

Att den neurologläkare som under hösten tagit emot patienter i Vänersborg nu inte får fortsätta upprör inom Parkinsonföreningen i Norra Älvsborg-Bohuslän.

– Det blir panik. Efter många om och men har vi fått hit honom till Vänersborg. Han avlastar Näl och tar emot på remisser, det är ju inte bara våra medlemmar, säger ordförande Conny Kristoffersson.

Oron gäller att det nu ska bli svårare igen att komma intill på Näl och få tid hos specialist.

– Det är så många som ringer till oss för att inte kommer intill till neurologer. De går på vårdcentralen, men där är de ju inte specialister.

ANNONS

– Men, är det så att de har blivit så många på Näl att det fungerar är jag den förste att gratulera, men jag tvivlar på det.

Bert-Ove Larsson är tillförordnad verksamhetschef på neurologkliniken på Näl.

– Under förra året och i år har vi gjort åtgärder. Bland annat har patienter kunnat utnyttja andra ställen, det har funnits ett i Göteborg och ett i Vänersborg, samt att vi har haft bemanningsläkare. Nu är vi i relativt god balans vad gäller väntande patienter, men nu får vi se om åtgärderna räcker, säger han.

– Målsättningen just nu är att ta hem alla besök på neurologmottagningen på Näl. Men i och med att vi har stafettläkare kan det bli brister i kontinuiteten, du kanske inte får träffa samma läkare varje gång.

Som TTELA har skrivit flera gånger tidigare har det varit brist på specialistläkare på neurologen på Näl.

I dag arbetar tre läkare på heltid, men det finns fortfarande vakanser. Bert-Ove Larsson vill inte specificera antalet tomma tjänster, men konstaterar att kliniken behöver rekrytera ytterligare fem specialister och det arbetet pågår.

ANNONS