Regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M).
Regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M). Bild: Anders Ylander

Personal som hanterar coronapatienter får extra betalt

Medarbetare i Västra Götalandsregionen som arbetar i skyddsutrustning med inneliggande covid-19-patienter får 500 kronor i extra ersättning per arbetat pass. Det beslutade regionstyrelsen på tisdagen. Men utbetalningarna kan dröja till hösten.

ANNONS

På tisdagen meddelade regionstyrelsen i Västra Götaland att man har fattat ett nytt beslut gällande personal som arbetar i skyddsutrustning med inneliggande, smittsamma covid-19-patienter.

De kommer att få 500 kronor extra i ersättning per arbetat pass.

Den extra ersättningen gäller för arbetspass utförda på enheter med inneliggande covid-19- patienter från 1 april till 30 juni 2020.

Extra ersättning till personal kan dröja

Summan på 500 kronor per arbetspass är densamma för alla, oavsett yrkeskategori. Däremot omfattas inte jour- och beredskapspass.

– De som jobbar på enheter med smittade covid-19-patienter gör ett fantastiskt arbete. De arbetar under svåra förhållanden som är långt utanför det normala. Vi i regionstyrelsen vill visa vår uppskattning och ge dessa medarbetare en extra ersättning, säger regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M), i ett pressmeddelande.

ANNONS

Man skriver också att utbetalningarna kan dröja till hösten:

"Ersättning till medarbetarna behöver delvis beräknas manuellt och ersättningen kommer att utbetalas senast i samband med löneutbetalning för november 2020."

Den extra ersättningen beräknas kosta uppemot 74 miljoner konor för Västra Götalandsregionen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS