20201111 Vänersborg

Blåljus , polis , larm , utryckning , olycka , Rakel radiosystem för blåljuspersonal
20201111 Vänersborg Blåljus , polis , larm , utryckning , olycka , Rakel radiosystem för blåljuspersonal Bild: Stefan Bennhage

Personbil voltade – föraren misstänks för en rad brott

På tisdagseftermiddagen voltade en personbil på länsväg 174 vid Ramsvikskrysset. Föraren, en man i 60-årsåldern, ska ha klarat sig från allvarliga skador. Efter olyckan misstänks han nu för en rad brott som följd.

ANNONS
|

Klockan 15.39 var räddningstjänsten och ambulans på plats.

– Det är en personbil som ligger på taket vid Ramsvikskrysset, föraren är ur och vägen är helt avstängd, säger Mats Gränsmark på räddningstjänsten.

– Ambulans är på plats, men jag vet inget om skadeläget.

Vägen var fortsatt avstängd efter olyckan och berörde två körfält.

– Den prognosen är på 25 minuter till, och sedan kommer vi att öppna upp växelvis, säger Mats Gränsmark på räddningstjänsten.

Strax innan klockan 16 hade polisen startat en utredning efter olyckan. Föraren, som är en man i 60-årsåldern, misstänks för grovt drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, olovlig körning och narkotikabrott för eget bruk.

ANNONS

Mannen sågs över av ambulanspersonal på plats, skrev polisen i ett pressmeddelande. Han ska inte ha behövt åka ambulans sedan, enligt Stefan Johansson, jourhavande förundersökningsledare.

Klockan 16.38 släpptes trafiken fram växelvis.

– Bärgare är alldeles strax på plats och trafiken kan vara påverkad i någon timma till, säger Richard Hovemyr, trafikledare på Trafikverket.

Vid 17:10 under tisdagseftermiddagen hade räddningstjänsten lämnat platsen, enligt Mathias Kapocs larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten.

– Nu ska trafiken flyta på som vanligt igen, fortsätter han.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS