Personer fastnade i åkattraktioner på Liseberg

Flera personer fastnade högt uppe i luften på Liseberg när ett strömavbrott stoppade flera åkattraktioner i nöjesparken.
– Det varade i ungefär 20 minuter en halvtimme, säger Mats Wittholt, parkchef på Liseberg.

ANNONS

Ett strömavbrott slog ut flera åkattraktioner på Liseberg vid 15-tiden på tisdagen, och flera personer blev fast mitt under turer i karusellerna, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

Det var attraktionerna Valkyria, slänggungan, Loke och Kållerado som drabbades av strömavbrottet.

– De satt fast halvvägs upp i Valkyria-backen. Där stod det still ungefär 20 minuter till en halvtimme. Men slänggungan fick vi igång ganska snabbt, säger Mats Wittholt.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med stoppet.

– När strömmen var tillbaka och i kunde köra igång attraktionerna så körde vi runt vagnen. Så alla gäster var okej, säger Mats Wittholt.

ANNONS

Vad var det som orsakade strömavbrottet?

– Det vet vi tyvärr inte i nuläget, säger Mats Wittholt.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS