Pojke död efter svår olycka med A-traktor

En 15-årig pojke dog i en olycka med en A-traktor utanför Grebbestad sent på fredagskvällen. Ytterligare tre tonårspojkar fördes till sjukhus, varav en av dem uppges ha livshotande skador.

ANNONS
|

Det var vid 23.40-tiden som larmet om en singelolycka med en A-traktor på väg 163 utanför Grebbestad inkom.

– Där är det ett fordon som har gått av vägen och kört in i ett träd, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Polis och ambulans larmades också till platsen. Totalt färdades fyra tonårspojkar i A-traktorn och samtliga fick föras till sjukhus, varav en flögs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhus i Göteborg.

Under natten meddelade polisen att en 15-årig pojke som fördes till Näl har dött till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

– Ytterligare två pojkar uppges vara allvarligt skadade, och den tredje är lindrigt skadad, säger Andreas Odén, polisens vakthavande befäl i Väst.

ANNONS

Tillståndet för tonårspojken som förts med ambulanshelikopter till Sahlgrenska försämrades under lördagseftermiddagen och är nu livshotande, enligt sjukhusets pressjour.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och har tagit A-traktorn i beslag för en teknisk undersökning.

– Vi får se vad det visar och vad vi kan utreda kring förloppet, säger Odén.

ANNONS