Polis utreder hot om skolskjutning

Under fredagen riktades ett hot om skolskjutning mot Strömstiernaskolan. Hotet kom från en elev och har uttryckts i en sluten grupp i sociala medier. Eleven som uttryckt hoten är minderårig, under 15 år, och polisen vet vem det är, berättar kommunpolis Sara Olsson.

ANNONS
LocationStrömstad||

Strömstads kommun skriver på sin hemsida att händelsen som beskrivs skulle inträffa under måndagen. Information om hotet har lämnats till skolan av en förälder.

– Vi ser allvarligt på händelsen och en polisanmälan har gjorts, säger verksamhetschef Eva Eriksson.

Kommunpolis Sara Olsson berättar att de fick kännedom om hotet på fredagen när rektor på skolan kontaktade polisen.

– Vi skickade upp en patrull som tog upp en anmälan gällande olaga hot mot grupp. Hotet riktade sig till flera individer, säger Sara Olsson.

Hon var själv inte på plats men förstår om det kan finnas en oro på skolan. Om det blir aktuellt med poliser på plats vid skolan på måndag är inget som Sara Olsson kan uttala sig om än.

ANNONS

– Det är skolans beslut, vad de väljer att göra, säger hon.

Polisen vet vem som ligger bakom hotet, det är en minderårig person under 15 år.

– Socialtjänsten är inkopplad, polisen vet vem det är, säger Sara Olsson.

Nu fortsätter utredningen för att se vad som händer med individen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS