Polisen bekräftar: Det är Amela som hittades i Nossan

För mer än en vecka sedan hittades en kropp i Nossan, i området Forshall i Grästorp. Polisen har nu gått ut med att det är den försvunna Amela Kalac man hittade.

ANNONS
|

Den 24-åriga Amela Kalac anmäldes försvunnen under natten mot den 14 februari och samma dag inleddes omfattade sökinsatser efter henne. Polisen misstänkte tidigt att hon hade utsatts för brott, och en förundersökning om människorov inleddes. Dagarna efter försvinnandet häktades en man.

Mannen var den senaste som hade sett Amela i liv och var också den person som anmälde henne som försvunnen tidigt på morgonen den 14 februari. Under måndagen meddelade åklagarmyndigheten och polisen att mannen hade släppts på fri fot och inte längre var misstänkt för brott. Enligt polisens undersökningar kan han inte ha berövat henne livet.

LÄS MER:Jimmy var med och hittade kroppen

– Vi har hela tiden jobbat med olika teorier eftersom det inte varit självklart att den misstänkte varit gärningsman, säger Niklas Lindström, polisens utredningsledare. I sökandet efter Amela Kalac anträffades den 5 mars en kropp i ån Nossan av dykare.

ANNONS

Även om något fullständigt obduktionsresultat ännu inte är färdigt meddelar åklagaren som leder utredningen, kammaråklagare Lars Johansson, att man med säkerhet nu kan säga att det är den försvunna kvinnan som har anträffats.

LÄS MER:Amelas pojkvän Haris: ”Hon var helt perfekt i mina ögon”

– Den kropp som påträffades den 5 mars i ån Nossan i närheten av Grästorp har i samband med obduktionen med säkerhet identifierats som den försvunna 24-åriga kvinnans, säger Lars Johansson i ett uttalande.

Han säger samtidigt att det kan dröja innan ett färdigt obduktionsutlåtande från en rättsläkare är klart.

Kvinnans anhöriga har underrättats.

LÄS MER:Död person hittad i Grästorp

LÄS MER:Hunden Zigge pekade ut platsen där kroppen låg

ANNONS