Under torsdagen och fredagen återupptog polisen det aktiva sökandet efter försvunna Amela Kalac i Grästorp. Samtidigt efterlyser man bilister som befunnit sig i området vid tiden för försvinnandet.
Under torsdagen och fredagen återupptog polisen det aktiva sökandet efter försvunna Amela Kalac i Grästorp. Samtidigt efterlyser man bilister som befunnit sig i området vid tiden för försvinnandet. Bild: Andreas Olsson

Polisen efterlyser bilister som kört förbi Tre älgar

Polisen vill komma i kontakt med personer som har färdats vid vägkrogen Tre älgar utanför Grästorp vid tiden för Amela Kalacs försvinnande.

ANNONS
|

Utredningen kring Amela Kalac som försvann för snart två veckor sedan fortsätter. Nu vill polisens komma i kontakt med personer som vid tiden för försvinnandet åkte bil till eller från Grästorp på riksväg 47.

LÄS MER:Polisen har återupptagit sökandet efter Amela

Specifikt söker man personer som mellan 02.00 och 04.00 på morgonen måndag den 14 februari färdades i personbil eller mindre lastbil på riksväg 47 på väg till eller från riksväg 44 via rondellen vid vägkrogen Tre älgar. Och detta oavsett om man har sett något eller inte.

– Vi vill komma i kontakt med personerna som åkt där vid den tiden oavsett om de själva tror att de har gjort iakttagelser eller inte, säger kriminalinspektör Niklas Lindström, som leder sökandet.

ANNONS

LÄS MER:Amela-gruppen: ”Tacksamma för all hjälp vi kan få”

Efterlysningen är en del i att kartlägga trafiken på platsen och de som åkt förbi kan höra av sig till polisen via 114 14.

Niklas Lindström lägger till att även andra som har upplysningar givetvis kan höra av sig.

LÄS MER:Ny polisgrupp letar efter Amela

Under torsdagen och fredagen återupptogs det aktiva sökande efter Amela Kalac. Polisen har sökt i ett mindre område vid Grästorp.

– Det är uppgifter som har kommit fram under utredningen som gör att vi vill kolla området. Exakt vad de uppgifterna består i kan jag inte gå in på, säger Niklas Lindström.

Sökandet, som bland annat görs med hund, har bara utförts med personal från polisen, den här gången är inte allmänheten eller Missing People inkopplade. Spåren kan förstöras för hundarna om för många människor rör sig i sökområdet.

– Vi vill söka med polis här så att fynd kan säkras på bästa sätt, säger Niklas Lindström.

Om polisen tar hjälp utifrån beror på omständigheterna.

– Vill vi ha hjälp av allmänheten eller Missing People går vi ut med det. Missing People är en väldigt bra organisation som kan samordna allmänhet som vill hjälpa till, säger Niklas Lindström.

LÄS MER:24-åriga Amela har nu varit försvunnen i en vecka

LÄS MER:Vännen om försvunna Amela: ”Det är som ett stort vakuum”

LÄS MER:”Att hitta någon är värt mer än alla pengar i världen”

LÄS MER:Amela Kalac, 24, försvunnen i Grästorp – man anhållen

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS