Polisen: Med största sannolikhet Amela som hittats död

Den kropp som anträffades under dykningarna i lördags i Nossan är med största sannolikhet den sedan tidigare försvunna Amela Kalac.
– Vi kan inte utesluta mord, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

ANNONS

Polisen meddelade på söndagsförmiddagen att det med stor sannolikhet är den sedan tidigare försvunna Amela Kalac från Grästorp som hittades vid dykningar i Forshall under lördagen. Kroppen är ännu inte undersökt för en identifiering, men signalementsuppgifter och klädsel stämmer överens med den försvunna kvinnans.

Då en död kropp nu har anträffats rubriceras misstanken om, från människorov till mord. Dödsorsaken är ännu inte fastställd, och utredningen går vidare med misstanken gällande mord då detta inte kan uteslutas i nuläget.

Kroppen anträffades i går under dykningar i Nossan. Fyra privatpersoner har under en tid sökt som frivilliga dykare i Nossan efter den försvunna kvinnan.

ANNONS

LÄS MER:Jimmy var med och hittade kroppen

Dialog med polisen

– I deras sökarbete och allt de har gjort har kontinuerligt rapporterats till polisen. Vi har stått i dialog med dem, säger polisen presstalesperson Anna Göransson.

Lördagens dykningar gjordes efter att en privatperson med hund, som markerar döda personer, pekat ut en plats där hunden markerat. Även detta var polisen informerad om. Vid dykningar i går på denna plats anträffade de frivilliga dykarna den döda kvinnan, som därefter lämnades över till Sjöpolisen som också befann sin i Nossan.

LÄS MER:Polisen har återupptagit sökandet efter Amela

På söndagsförmiddagen har polisen hävt avspärrningen på platsen. Solen skiner och det är en hel del personer som tar en söndagspromenad i det vackra vädret.

”Är så tragiskt”

– Det känns väldigt skönt att de hittat en kropp. Jag bor i närheten och har varit ute och promenerat varje dag med min hund, Sebbe, och vi har sett poliser, Missing People och många andra här i närheten, säger Britt-Marie Meng.

Britt-Marie Meng och hunden Sebbe.
Britt-Marie Meng och hunden Sebbe. Bild: Erik Zienau

Hon bor några hundra meter från platsen där kroppen hittades.

– Jag känner familjen. Det har varit ett stort engagemang här i Grästorp för att de ska få stanna kvar i landet, och då händer det här. Det är så tragiskt, säger Britt-Marie Meng.

LÄS MER:Polisen om helgens sökinsatser efter försvunna Amela

Under lördagen var en stor plats i området där kvinnan anträffades avspärrad för en kriminalteknisk undersökning.

ANNONS

Rubriceras mord

– I och med att vi hittat den försvunna kvinnan död blir det så att rubriceringen ändras till mord. Dödsorsaken är inte fastställd så utredningen går vidare, men vi kan inte utesluta mord, säger Anna Göransson.

LÄS MER:Misstänkt för Amelas försvinnande omhäktad

Arbetet fortsätter nu bland annat med att få fram dödsorsaken och den slutgiltiga identifieringen av kvinnan.

– Det är önskvärt skyndsamt från vår sida men det är Rättsmedicinalverket som utför arbetet så vi vet inte hur lång tid det tar, säger Göransson.

Vid Nossan fortsätter vattnet rinna förbi som vanligt.

Vid strandkanten finns ett ljus med texten: Alltid i våra minnen.

ANNONS