Polisen upplöste folksamling i centrala Uddevalla

En större grupp människor samlades på fredagskvällen i centrala Uddevalla för att fira vapenvilan mellan Israel och Hamas. Polisen kommer att upprätta en anmälan eftersom att samlingen strider mot den gällande pandemilagen, enligt polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS
|

Strax efter klockan 18.00 på fredagen larmades polisen till Bastiongatan i centrala Uddevalla där en större grupp människor samlats för att fira vapenvilan mellan Israel och Hamas, uppger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt initiala uppgifter till polisen var det mellan 50 och 70 personer på platsen.

– Eftersom att det strider mot pandemi-lagen om max åtta personer har vi fört en dialog och fått dem att lämna platsen, säger Fredrik Svedemyr.

Vid 19-tiden hade polisen upplöst sammankomsten. De kommer nu att upprätta en anmälan om allmän sammankomst, alternativt brott mot ordningslagen.

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS