Polisen utreder hål i tågruta

Polisen befinner sig på Centralstationen i Göteborg efter att ett tåg med ett misstänkt hål rullat in.
– Det kan vara ett stenskott, ett luftvapen eller en massa andra saker som vi får titta på, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
|

Polisen befinner sig på Centralstationen efter att ett tåg rullat in med skotthål genom rutan, vilket Expressen var först med att rapportera.

– Det har kommit in ett tåg på Centralstation där man säger att man har sett ett skotthål i en ruta, men det har inte gått igenom rutan, utan handlar om en spricka, säger Hans-Jörgen Ostler vid Göteborgspolisen.

Enligt Hans-Jörgen Ostler har resenärer på tåget hört en smäll mellan Floda och Stenkullen klockan 13.06.

– En person som är jägare tycker att det ser ut som ett skotthål. Men om det är ett skotthål eller inte får vi utreda själva. Det kan vara ett stenskott, ett luftvapen eller en massa andra saker som vi får titta på, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
I nuläget rubriceras polisen händelsen som skadegörelse.
I nuläget rubriceras polisen händelsen som skadegörelse. Bild: Paul Wennerholm

Polisens tekniker är på plats under eftermiddagen för att utreda hålet, berättar polisen strax efter klockan tre.

– Inom en timme är de nog klara, vad de kan uttala sig om väl då kan vara högst oklart.

En resenär på Centralstationen, som skulle ha åkt med tåget ut från Göteborg, säger till tidningen att någonting såg ut att ha gått igenom rutan.

Mannen skulle egentligen ha tagit ett tidigare tåg, men missade det och bokade om till tåget med den skadade rutan.

– Nu missar jag mitt flyg, konstaterar han.

Polisen har en patrull på plats vid stationen som arbetar med att undersöka händelsen. I nuläget rubricerar man den som skadegörelse.

”Flera ombord blev skärrade”

Tidningen har varit i kontakt med Martina Nord på SJ:s presstjänst. Enligt SJ träffades rutan där hålet nu har uppstått, samt rutan bredvid, redan igår av stenskott och man hade i samband med det tejpat rutorna.

Men om dagens rapport om en smäll och hålet som uppstått i rutan kan SJ inte uttala sig om.

– Vi måste lämna det till polisens tekniker att utreda vad som har orsakat hålet i rutan, men vi kan konstatera att det gäller en av rutorna som var tejpade sedan gårdagen, säger Martina Nord.

ANNONS

Martina Nord har också varit i kontakt med personal som arbetade ombord på tåget när det smällde.

– De har berättat om att personal har kommit fram till dem och berättat att de hört en smäll, och det har varit flera ombord som blev skärrade. Oavsett vad som har orsakat hålet så förstår jag att man blir rädd när det smäller till, säger Martina Nord.

Tåget är taget ur trafik under polisens utredning.

Texten uppdateras.

ANNONS