Rekordlugn valborg på Västkusten

Tomma parker, folktomma gator och inställda evenemang. Årets valborgsmässoafton i Göteborg blev ovanlig tyst för polisen i region väst.
– Som en lugn fredagskväll, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

ANNONS

En normal valborg oavsett väder hade göteborgare och turister kantat gatorna i centrala Göteborg för att titta på Chalmerscortègen. Vissa hade hängt kvar till sena kvällen, samlats i parker och trängts på krogarnas uteserveringar. Men gårdagens afton var inte bara kylig och mulen utan även präglad av coronaregler.

– I Göteborg har vi haft två grova olovliga körningar, ett par fall av fylleri och en sönderslagen sidospegel på en bil, det är allt, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region väst.

Misstänkt drograttfylla

Även i regionen i övrigt präglades av lugnet men klockan 22.24 på torsdagskvällen stoppades en personbil av en polispatrull på Vedumsvägen i Herrljunga. Föraren, en man, visade tecken på påverkan och togs med för provtagning för misstänkt för drograttfylleri. Han är nu även misstänkt för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

ANNONS

En timma senare körde en bilist in i en stolpe i Kampenhof, Uddevalla. Polis och ambulans skickas till platsen där en person som färdats i bilen uppgav smärta i huvudet, och kördes i ambulans till sjukhus. Föraren är anmäld för misstänkt vårdslöshet i trafik.

Vi tretiden natten på fredagen eldhärjades en bil på Timmervägen i Skövde. När polis och räddningstjänst anlände stod den brinnande bilen på en parkering. En anmälan om skadegörelse upprättades och i nuläget finns ingen misstänkt för händelsen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS