Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Ruckel i Göteborg till salu – för över fyra miljoner

Den som är på bostadsjakt i Göteborg har säkert hajat till när de fått syn på villan i Kålltorp. En kraftigt förfallen villa för 4,2 miljoner kronor.
– Den samlade bilden är att man i alla fall får lägga tre miljoner på renovering för att få det i någorlunda skick, säger mäklaren Anders Malmberg.

Villan på Balsamingatan i Kålltorp har inte underhållits sedan 1970-talet och är i omfattande renoveringsbehov. Den har legat ute till försäljning sedan slutet av april och varit bebodd fram till för något år sedan.

– Det här är väl i exceptionellt dåligt skick. Men vi får en del dödsbon där folk har bott länge utan att underhålla huset, säger Anders Malmberg, ansvarig mäklare hos Skandiamäklarna.

Fastigheten är 168 kvadratmeter stor, med sex rum i två våningsplan, med källare och garage. Entréplanet består av kök, hall, två sovrum och vardagsrum med utgång till en balkong. Ovanvåningen har samma planlösning, men utan kök och med sluttande innertak.

Enligt mäklarbyråns annons är taket är otätt och det har regnat in i stora delar av huset. Delar av bjälklaget har rasat in och garaget går inte att komma in i.

Bilderna visar det som är sämst

Enligt mäklaren Anders Malmberg har intresset varit stort men kräver en del tankeverksamhet för eventuella köpare. Den som köper huset måste välja om det är värt att försöka renovera eller om det är bättre att riva och bygga nytt.

– Vi har haft en del byggfirmor som har tittat på det och den samlade bilden är att man i alla fall får lägga tre miljoner på renovering för att få det i någorlunda skick.

Säljaren kommer friskrivas från allt ansvar för fastigheten. Mäklarbyrån säger att de vill vara så tydliga som möjligt kring omständigheterna och att bilderna i huvudsak har tagits på det som är i sämst skick.

Någon besiktning av fastigheten har inte gjorts.

– Det brukar sluta med att man får en rapport i sådana här fall som säger att man måste göra ingrepp för att ta reda på skicket. Man får inga svar egentligen, så vi har lämnat det till köparen. När de lägger bud har vi bett dem ta höjd för att man inte vet exakt hur mycket som kommer behöva göras.

"Många som är intresserade"

Enligt mäklaren Anders Malmberg är det främst fackfolk som har visat intresse för huset och han tycker att det är bra ifall den som köper förstår vad det innebär.

Är inte 4,2 miljoner kronor dyrt för ett fallfärdigt ruckel?

– Vi kommer att sälja huset för ungefär så mycket. Förmodligen strax under. Men vi har ganska många som är intresserade runt omkring det priset.