Så smet mannen från polishuset

En brist i byggnaden gjorde rymningen från polishuset möjlig, enligt polisen. Precis som Bohusläningen kunde avslöja under torsdagen bekräftar polisen nu att mannen misstänks för mordförsök.

ANNONS

Den man som under torsdagen rymde från polishuset har ännu inte hittats och polisen fortsätter att söka efter honom.

Under fredagen informerar polisen om hur rymningen gick till. Det ska ha skett under en utevistelse på en inhägnad rastgård. Detta ska ha varit möjligt på grund av en brist i själva byggnaden.

– Mannen har lyckats ta sig ut på ett ytterst osannolikt sätt, något som inte har hänt tidigare och inte heller kunnat förutses under de cirka 35 år som rastgården varit i bruk, säger Jens Börretzen, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västra Fyrbodal i ett pressmeddelande.

Själva bristen har numera åtgärdats meddelar polisen.

ANNONS

Mannen är misstänkt för mordförsök i samband med ett knivbråk, vilket tidningen har skrivit om tidigare. Enligt polisens bedömning ska mannen trots det inte vara farlig för allmänheten.

"Men sett till det grova brott han är misstänkt för, kan det inte uteslutas att han skulle kunna vara beredd att ta till våld i en pressad situation”, skriver polisen i pressmeddelandet.

Polisen uppmanar därför allmänheten att kontakta polisen vid alla iakttagelser som kan bidra till att den efterlysta mannen kan gripas. Enligt polisen har mannen svart hår och svart skägg och bar vid försvinnandet mörka kläder, samt var barfota eller hade möjligtvis tofflor. Polisen tror att han håller sig gömd i Uddevallaområdet och understryker att den som hjälper en rymling att hålla sig undan polis riskerar att göra sig skyldig till brott.

Uppgifter om den efterlysta mannen kan lämnas via 114 14.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS