Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

TTELA:s nyhetschef Johannes Nilsson och reporter Annika von Sydow, som planerat studentbevakningen och kommer vara på plats under veckan vid utspring och baler, ser fram mot en späckad och högtidlig vecka som kommer synas på sajten och i tidningen. Bild: Andreas Olsson
TTELA:s nyhetschef Johannes Nilsson och reporter Annika von Sydow, som planerat studentbevakningen och kommer vara på plats under veckan vid utspring och baler, ser fram mot en späckad och högtidlig vecka som kommer synas på sajten och i tidningen. Bild: Andreas Olsson

Så bevakar TTELA studenten 2021

Ännu ett skolår där pandemin gjort att ingenting blivit som vanligt. Och ännu en gång blir det ett annorlunda och begränsat studentfirande kommande vecka. TTELA gör ändå en storsatsning och så här ser den ut.

Det kommer bli utspring under flera dagar och vid fler tillfällen under dagarna för att göra det hela corona-säkert. Gymnasieeleverna i Mellerud tjuvstartade redan i fredags, vilket TTELA bevakade med text och många bilder.

LÄS MER: Lyckliga studenter sprang ut

Hur kommer då firandet märkas på TTELA:s sajt och i tidningen?

– Vi kommer att vara på plats på så många skolor som möjligt vid utspringen. Det blir livesändningar, intervjuer och massvis med bilder, säger Annika von Sydow, reporter på TTELA, som planerat hela studentbevakningen och kommer bevaka årets student tillsammans med tidningens fotografer och andra kollegor.

LÄS MER: Trots lättare restriktioner – skolorna agerar som i fjol

Det kommer även göras nedslag under veckan på en och annan bal, bland annat under måndagskvällen.

– Varje dag kommer vi bjuda på någonting, det kan nog bli ett och annat överraskningsmoment också, det ryktas bland annat om ett studenttåg. Allt blir ju under rådande omständigheter coronaanpassat, men trots det ska vi göra en så bra studentbevakning som möjligt.

LÄS MER: Smittskyddsläkaren inför studenten: ”Risk att ställa till ett riktigt elände”

Merparten av studenterna går ut från och med tisdag den 8:e och fram till och med fredag den 11:e.

– De tre skolorna som tillhör Kunskapsförbundet Väst har samtliga utspring på tre olika dagar, tisdag, onsdag och torsdag och sedan på fredag är det hela fem gymnasier som släpper ut elever, så då lär det vara mycket fest i stan.

Hur känns det nu, när det äntligen är dags?

– Det känns fantastiskt och jättekul. Trots rådande omständigheter, utan flak och stora event, ska det kännas att man är med om något högtidligt. Det vill vi på TTELA bidra till, säger Annika von Sydow.

Fakta: Studenten 2021

4 juni

Dahlstiernska gymnasiet, Mellerud (44 studenter)

8, 9 och 10 juni

Nils Ericsonsgymnasiet, Trollhättan (264 studenter)

Magnus Åbergsgymnasiet, Trollhättan (169 studenter)

Birger Sjöberggymnasiet, Vänersborg (278 studenter)

11 juni

Drottning Blankas Gymnasieskola, Trollhättan (77 studenter)

Praktiska Gymnasiet, Trollhättan (39 studenter)

LBS Kreativa Gymnasiet, Trollhättan (53 studenter)

Folkuniversitetets Gymnasium, Trollhättan (90 studenter)

Fridagymnasiet, Vänersborg (76 studenter)

Gymnasiesärskolan Magnus Åbergsgymnasiet (20 elever)

Realgymnasiet och Nuntorpsgymnasiet har inga avgångsklasser 2021.