Nu pausar Trafikverket de omfattande vägarbeten, som pågår i Bohuslän under sommaren, för att underlätta trafikflödet.
Nu pausar Trafikverket de omfattande vägarbeten, som pågår i Bohuslän under sommaren, för att underlätta trafikflödet. Bild: MAJA SUSLIN/ TT

Så blir det på vägarna under midsommarhelgen

I typiskt midsommarmanér väntas högt tryck på vägarna under den kommande helgen. För att underlätta trafikflödet pausar nu Trafikverket de omfattande vägarbeten som pågår i Bohuslän under sommaren.

ANNONS
|

Under fjolårets midsommarhelg märktes pandemin av på vägarna med en mindre mängd trafik än tidigare år. Men trots fortsatta restriktioner och mindre midsommarevenemang räknar Trafikverket med att det i år återigen kommer att vara högt tryck i midsommartrafiken.

– Trafiken har börjat gå tillbaka till ett normalläge. Det kommer nog vara ganska likt trafiken före pandemin säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Enligt Bengt Olsson är mycket trafik något man ska räkna med. Särskilt mycket trafik väntas gå ut mot skärgården och semesterorterna, ända upp till Strömstad. Mest drabbade blir de större vägarna som E6, E20 och E18.

ANNONS

Extra trafik från Norge kan även komma att påverka Bohuslän. Bengt Olsson uppskattar att det drar igång som värst redan på torsdag vid 12-tiden och att det fortsätter fram till fredag eftermiddag.

Något som dock underlättar på vägarna under midsommarhelgen är de pausade underhållsarbetena. Fem av de tio vägarbeten som ska genomföras i Bohusläningens täckningsområde under sommaren är redan färdigställda.

– Vi stoppar oftast många av vägarbetena under just midsommar för att sedan dra igång igen efter helgen, säger Bengt Olsson.

ANNONS