Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På ttela.se kommer du att kunna se valresultatet ticka fram i realtid. Dessutom får du kommentarer och livesändningar.  Bild: Andreas Olsson
På ttela.se kommer du att kunna se valresultatet ticka fram i realtid. Dessutom får du kommentarer och livesändningar. Bild: Andreas Olsson

Så kan du följa spännande valresultatet

Valet 2022 ser ut att bli en riktig rysare på riksplanet men också i flera av våra kommuner. På ttela.se kommer du kunna följa allt spännande genom livesändningar och artiklar. Du kommer också kunna se hur valresultatet tickar fram i realtid.

Äntligen ska väljarna få säga sitt när Sverige går till val på söndagen. Allt står på spel och så även i kommunvalen. På ttela.se kommer du hela helgen och även efter valet kunna följa resultaten. På söndagen är TTELA:s journalister på plats redan från morgonen i vallokaler och senare på kvällen besöker vi valvakor runt om i hela området och rapporterar med text, foto, video och livesändningar.

– Det här kommer bli väldigt spännande och se om någon slår in kilen mellan de stora block som nu samarbetar i Lilla Edet. Kommer C få behålla sin makt?, säger Pasi Hakopuro som är reporter på TTELA.

En av de valvakor TTELA kommer att rapportera ifrån är SD i Lilla Edet.

– Många utgår från att de kommer att växa och det blir intressant att se och i så fall hur mycket, säger Pasi Hakopuro.

Behind the scenes

I Trollhättan är frågetecknen stora. Valet kan bli historiskt om det blir ett maktskifte efter att (S) haft makten i nästan 100 år. Här kommer reporter Annie Granzell att ta med sig läsarna på något mycket spännande som kommer att finnas tillgängligt på sajten att läsa redan tidigt på söndagskvällen.

– Jag och kollega Joachim Flodin kommer därför att ta rygg på toppnamnen Paul Åkerlund (S) och Peter Eriksson (M) de sista timmarna innan vallokalerna stänger. Vi vill veta hur de känner precis innan det ska avgöras och hoppas ge läsarna material ”behind the scenes”, säger hon.

Även i Mellerud och Vänersborg är TTELA:s journalister på plats på söndagskvällen.

– Minoritetsstyre har blivit det normala i Vänersborg, så den stora frågan är om någon efter valet lyckas få till en majoritet. Ett maktskifte är inte heller uteslutet. Om Socialdemokraterna tappar ett par mandat och Moderaterna vinner ett par blir det jämt mellan de två partierna. Och så är det intressant hur det går för Sverigedemokraterna, de är tillsammans med Moderaterna det näst största partiet i Vänersborg under den här mandatperioden, säger Niklas Johansson som är reporter .

Resultatet kommer växa fram i realtid

Vallokalerna stänger kl 20:00 och inte förrän klockan 22:00 kan man börja se hur rösterna till riksdagsvalet börjat ticka fram. Något efter det kan man börja se kommunsiffrorna. På ttela.se kommer du kunna se grafiken och resultatet ticka fram i realtid. TTELA:s journalister fortsätter självklart arbeta under natten.

Men om vi kommer ha ett resultat från hur kommunerna faktiskt kommer att styras är mycket osäkert även under måndagen.

– Vi tror att förhandlingarna mellan partierna i kommunerna kommer fortsätta på måndagen. Därför fortsätter vi såklart att bevaka detta och på måndagen kommer vi att sända live med politiker och hur de ser på eventuella samarbeten, säger Annie Granzell.

Följ taggar för att prenumerera på artiklar från din kommun. Taggarna heter Valet 2022 Trollhättan, Valet 2022 Vänersborg, Valet 2022 Lilla Edet och Valet 2022 Mellerud.

På grund av tidig trycktid kommer tidningen på måndagen inte innehålla något resultat från rösträkningen. För senaste uppdateringar är det alltså på ttela.se du följer valresultatet bäst.