Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Under dagen kommer det falla en hel del snö i TTELAs område. Mycket nederbörd och fallande temperaturer kan göra det halt på vägarna. Bild: Johan Nilsson / TT
Under dagen kommer det falla en hel del snö i TTELAs område. Mycket nederbörd och fallande temperaturer kan göra det halt på vägarna. Bild: Johan Nilsson / TT

Så mycket snö kan falla idag

Det kraftiga snöfallet som dragit in under måndagsmorgonen kommer att hålla i sig under dagen.
– Det kan bli upp till fem centimeter snö på flera områden, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.
SMHI gick under måndagen ut med en klass 1-varning för plötslig ishalka.

Snö och halka har ställt till det på flera håll i Västsverige. Under morgonen ställdes flera skolbussar in sina turer fram till klockan nio på morgonen men de ska vara igång som vanligt igen. Flera andra busslinjer runtom i Bohuslän drabbas av förseningar eller inställda turer, skriver Bohusläningen.

Framåt eftermiddagen kommer snöfallet att övergå till regn och temperaturen kommer att ligga på mellan 0-4 grader. Framåt kvällen och natten till tisdag kommer det bli snöblandat regn och temperaturen kan sjunka ned till minusgrader och göra det halt på vägarna.

– Eftersom det redan har regnat och är blött på väglaget kan det bli halt när temperaturen sjunker, säger Moa Hallberg.

Varning för högt vattenstånd

Den stora regnmängden i december har gjort att vattennivån i Upperudsälven redan är hög och måndagens snöfall gör att SMHI utfärdar en varning för högt vattenstånd.

– Det finns inga varningar utfärdade förutom en för högt vattenstånd, berättar Moa Hallberg.

Under måndagen utfärdade SMHI sedan en klass 1-varning för plötslig ishalka på flera områden i Sverige, däribland Sydväst Vänern, Inre Dalsland och Sjuhäradsbygden och Göta Älv, där TTELA:s kommuner ingår.

Varningen gäller från måndag kväll och natt till tisdag och SMHI kommenterar läget på sin hemsida på följande vis: ”Snabb uppklarning med risk för tillfrysning av våta vägbanor”.

LÄS MER: Höga vattenflöden i Upperudsälven – tappning sker