Rasmus Paludan bränner koranen vid Hansenplatsen i Trollhättan.
Rasmus Paludan bränner koranen vid Hansenplatsen i Trollhättan. Bild: Christian Flodin

Så mycket har Paludans koranbränningar kostat polisen

Resurserna som har satts in i samband med högerextreme Rasmus Paludans demonstrationer har kostat polisregion Väst miljontals kronor.
– Jag hade velat använda pengarna på annat sätt, säger biträdande regionpolischef Mats Bergström till P4 Göteborg.

ANNONS
|

Den högerextreme danske politikern Rasmus Paludan har gjort sig känd för att bränna koraner på sina demonstrationer runt om i Sverige. Under våren och sommaren har han bland annat varit i Göteborg, Trollhättan och Borås.

Demonstrationerna har inte varit en billig historia för polisregion Väst. Det var P4 Göteborg tidiga med att rapportera om. Närmare nio miljoner kronor har lagts på merkostnader så som övertidsersättning, boende och mat för de västkust-poliser som har stärkt upp i andra regioner i landet.

– Naturligtvis hade jag velat använda pengarna på annat sätt, säger biträdande regionpolischef Mats Bergström till radiokanalen.

ANNONS

Exakt vad han hellre hade lagt pengarna på vill Mats Bergström inte kommentera i intervjun.

Prövande för polisen

Flera av Rasmus Paludans möten har resulterat i våldsamma bråk. Under påskupploppen skadades många människor, inklusive flera poliser. Mats Bergström säger till P4 Göteborg att det har varit en prövande tid.

– Man blir bedrövad. Vi är ju människor vi också, så det är klart att det påverkar.

Tidigare i veckan skulle Rasmus Paludan ha kommit till Göteborg och Partille för att demonstrera. Men trots att han hade beviljats tillstånd dök han inte upp.

LÄS MER:Rasmus Paludan i Trollhättan – talade inför tomma gator

ANNONS