Många lediga vaccintider på Scandinavium är anledningen bakom beslutet.
Många lediga vaccintider på Scandinavium är anledningen bakom beslutet. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Scandinavium i Göteborg börjar med drop in-vaccinering

Scandinavium har börjat med drop in-vaccinering. Orsaken är att man har många obokade tider.
– Vi tänker att det är mer lättillgängligt för invånarna, säger Inger Albertsson, platschef på Scandinavium.

ANNONS

Det finns många obokade vaccintider vid Närhälsans vaccinationsmottagning i Scandinavium och därför börjar man från och med idag, onsdag, med drop in-vaccinering. Enligt Inger Albertsson, platschef på Scandinavium, kommer man att ha drop in-tjänsten så länge det finns obokade tider.

Syftet är att göra vaccinationen mer lättillgängligt för invånarna. Men den som vill spontanvaccinera sig bör skynda sig

– Vi har x antal tider och så länge de inte blir bokade kommer vi att ha drop in, säger hon.

Får också dos 2 i Scandinavium

Scandinavium har tidigare kommunicerat att nästa vecka är den sista veckan som man kommer att ge dos 1 av coronavaccinet. Efter det kommer endast dos 2 att ges i arenans lokaler.

ANNONS

Anledningen är att alla ska hinna få sin andra dos i samma lokaler.

– Alla vi ger dos 1 kommer vi ansvara för att de ska få dos två också, säger Inger Albertsson.

Cathrine Thanner, tillförordnad primärvårdsdirektör på Närhälsan, lovordade tidigare i dag vaccineringen i Scandinavium, i ett pressmeddelande.

– Allt har flutit på väldigt bra i Scandinavium, vi är otroligt nöjda med samarbetet med GotEvent och Scandinavium. Det är glädjande att många valt att vaccinera sig hos oss och varit med att stoppa pandemin, säger hon.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS